@stjerne og alle andre. Jeg lånte en bog af en veninde, der handler om HVORDAN man får styr på kaos. Alle de der små fif, som andre åbenbart bare ved. Den er fantastisk. Den hedder “udryd dine bunker” og er skrevet af Julie Morgenstern. Den tilbyder en slavisk process, der gør at det er meget nemmere at overskue oprydningen bagefter. Indtil videre har vi fået helt styr på 2 rum herhjemme og det er meget overskueligt at rydde op, fordi det virker logisk på os.
Plante vedligeholdelsesholdige blomster og buske, der vides at være tørke tolerante og ret resistente over for skadedyr. Missouri Botanical Garden anbefaler sibirisk bugloss (Brunnera macrophylla), hårdfør i US Department of Agriculture plantehardhed zoner 3 til 8, shellflower (Chelone lyonii), hårdfør i USDA zoner 4 til 7, blødende hjerte (Dicentra eximia), staude i USDA zoner 4 til 8 og hostas (Hosta spp.), Hårdføre i USDA zoner 3 til 9.
Du skal ikke vande frøene, lige efter at de er sået, for så risikerer du, at de flyder væk med vandet, og så er hele dit omhyggelige arbejde med at sprede dem jævnt spildt. Hvis jorden er tør, skal du vande den et par dage, før du sår, så vandet kan nå at trække væk fra jordoverfladen. Jorden skal være fugtig, ikke drivvåd, når græsset sås. Du må heller ikke gøde det nyspirede græs, så risikerer du at svide det.
Har netop plantet en bøgehæk. Den er ca. 150 høj. Syntes bare den ser tør ud, bladene er visne inden de blev fine orange. De små skud ser også tynde ud. Er hækken død, eller er det bare hård kost at blive gravet op og udplantet på ny. Har købt dem af en nabo, og de har ikke stået mange dage uden jord. Rødderne var meget store og alle så friske ud. Naboen har købt dem fra gartneri.
Når man skal købe tomatsorter til drivhuset, er det en god ide at vælge frøposer, hvor der står drivhussort på. Det er vigtigt, at man får »snoretomater«, som fortsætter med at vokse opad hele sæsonen og derved udnytter drivhusets højde. Det er spild af plads at plante busktomater i et drivhus. Drivhussorter har desuden den egenskab, at de bliver ved med at sætte blomster hele sæsonen i modsætning til determinate sorter, hvor sorten blomstrer en kort periode og derpå bruger al sin kraft på at udvikle tomaterne. En sådan type er velegnet til friland og giver tidligt mange frugter.
Jeg synes det er en informativ artikel om bøgehækken – og tak for den. Jeg har et spørgsmål til dig. Jeg har en nyplantet bøgehæk og har fået at vide at flis omkring den ikke er godt for rødderne det første år, da flisen afgiver syre som ikke er godt for de små nye rødder. Til gengæld er jeg blevet anbefalet at lægge filt under, så vandet kan trænge igennem og ukrudtet holdes væk, så kan man året efter dække filten til med barkflis. Hvis du ved noget om det, vil du så være rar at skrive til mig. Mvh Bente T. Nielsen
På større projekter, der ikke umiddelbart kan bookes online, eller med flere elementer, som f.eks. anlæg af græsplæne, belægning, støttemur, træterrasse, eller komplette haveanlæg, laver vi med glæde et udspecificeret og uforpligtende tilbud. Hvis tilbuddet virker interessant kommer vi ud og besigtiger opgaven, hvorefter de sidste detaljer rettes til. Vi kommer også gerne først og hjælper med at vurdere omfanget.

Our Vending Machines offer popular snacks, drinks & entree options - a welcome change from the half empty vending machines available in most places. Using cutting edge technology and advanced, user-friendly features, we provide an experience unlike any other vending organization. We pride ourselves on world class customer service in order to ensure that, should you ever encounter an issue, we are able to resolve it as quickly as possible.
Du topdresser din græsplæne ved at sprede plænedress (topdressing) jævnt ud over din græsplæne een gang om året. Derved fyldes eventuelle små huller og diverse ujævnheder, og din plæne får en flot og jævn overflade. Du giver typisk din plæne topdressing i april, men du bør ikke være nervøs for at strø dressing på plænen om efteråret. Det bevirker at græsfrøenes evne til at spire forbedres betydeligt, når de får et tyndt lag topdressing.Giver du græsplænen kalk skal det helst gøres om vinteren.
Fræs jorden igennem med en havefræser, så den bliver løs, luftig og mere modtagelig for både vand og næringsstoffer. Lider jorden af ”traktose”, er det nødvendigt at grubbe jorden, hvilket betyder at jorden skal luftes helt ned i en dybde på 60-80 cm. Det er heldigvis kun tilfældet, hvis jorden har været udsat for meget tung kørsel gennem længere tid.
×