Igennem de sidste 10 år har jeg lavet en gæstebog, hvor jeg skriver, hvornår jeg har gæster, og hvad jeg serverede for dem. Nu har jeg lavet bogen mere spændende ved at fotografere bordet, når det er pænt dækket og dagen efter fotografere den blomst eller gave, gæsterne havde med. Billederne sætter jeg ind i gæstebogen på siden ved siden af menuen. Der er sjovt at bladre tilbage, og samtidig er man sikker på, at men ikke dækker bordet på samme måde næste gang, de samme gæster kommer.


Vand er en ressource, som vi bør spare på, hvis vi også gerne vil have rent og velsmagende drikkevand i fremtiden. Desuden er vand blevet dyrere, så det er også godt for pengepungen, hvis du sparer på vandet til havevandingen. En kubikmeter vand kostede i gns. 68,70 kr. i 2017 opgjort ud fra en gennemsnitsfamilie med et forbrug på 81,5 kubikmeter om året (prisen varierer fra vandværk til vandværk), og derfor kan havevanding meget vel gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis du regner den samlede årlige udgift sammen. Prisen på vand kan du finde ved at besøge din kommunes hjemmeside.

Helt nyplantede planter har brug for mere vand, fordi rodnettet endnu er spinkelt og ikke når ret langt ned i jorden. Det gælder, hvad enten der er tale træer, buske, roser, klatreplanter, flerårige blomsterplanter (stauder) eller sommerblomster eller nyplantede hække. Hvis ikke du sørger for, at jorden omkring planten er fugtig, risikerer du, at den går ud. I mindset fald mistrives. En god tommefingeregel er at nyplantede hække træer og buske vandes I tørre perioder de først 2-3 hvorefter du kan nedsætte forbruget af vand I takt med planterne har etableret sig og er god vækst.
Jesper besøger Andreas' altan for at tale om urban gardening, køkkenhave og prydhave. Projektet går på at få plads til planteglæden på altanen, uanset om man søger prydplanter og sommerblomster eller nytteværdien fra afgrøser. Jesper guider Andreas i gang og udnytter alle kvadratmeter der står til rådighed. Inden de to værter når så langt, er Andreas på forarbejde. Han besøger byhaven Østergro, som er en køkkenhave på tagterrassen af en gammel bilfabrik på Østerbro. Her fortæller Olivia om hvordan de siden 2014 har høstet afgrøder lige fra spiselige blomster til jordbær og radisser. De besøger også dyrelivet på tagterrassen, som blandt andet inkluderer høns og bier.
Mest specialist havearbejde virksomheder vil altid bruge en kontrakt for de gård udbydere de vil levere. Grunden hvorfor den kontrakt, der er skrevet bliver til understrege tjenester som den vil være leveres også og som vil være tilbydes. Dette giver begge parter (havearbejde selskab-klient) en meget klart forståelse af hvordan ofte en service vil være leveres og hvor længe . Det er også en metode af beroligende den kunde at alt vil være taget sig af giver en stykke i sindet, og kan tilbyde den cost's og date på når at dække . Dette vil garantere den sund forbindelse mellem business og klient for en lang tid og garantere der vil være ingen forvirring fremover .
Når jorden er frossset til hver nat, er det svært at få fat i de rodfrugter, som vi længes efter friske forsyninger af. Hvis jorden tør nok op sidst på eftermiddagen, kan man gøre sig håb om at grave en spandfuld op. Jordskokker, skorzonerrod og pastinak har ikke taget skade af frosten, så her er der sikker gevinst. Hvis man er heldig, har nogle af de frostfølsomme rodfrugter som gulerod og persillerod måske også overlevet under snedækket. Selv om den øverste del af roden har fået lidt frost, kan den nederste del fint bruges. Har man lavet en kule med rodfrugter godt dækket med halm, er der måske de fineste rodfrugter dernede – hvis ikke musene har fundet dem.
YP - The Real Yellow PagesSM - helps you find the right local businesses to meet your specific needs. Search results are sorted by a combination of factors to give you a set of choices in response to your search criteria. These factors are similar to those you might use to determine which business to select from a local Yellow Pages directory, including proximity to where you are searching, expertise in the specific services or products you need, and comprehensive business information to help evaluate a business's suitability for you. “Preferred” listings, or those with featured website buttons, indicate YP advertisers who directly provide information about their businesses to help consumers make more informed buying decisions. YP advertisers receive higher placement in the default ordering of search results and may appear in sponsored listings on the top, side, or bottom of the search results page.

Hvis du skal anlægge en ny have på en byggegrund, vil jorden ofte være hård og sammenpresset efter alle de entreprenørmaskiner, der har kørt på den under byggeriet. Det kaldes også, at jorden har traktose. På sådan en jord vil græsfrøene have svært ved at spire, fordi der ikke er tilstrækkeligt med vand og luft i jorden. Græsrødderne vil også have svært ved at trænge igennem den hårde jord.
Du skal ikke male terrassen eller give den olie om foråret, hvor træet er fugtigt efter vinteren. Vent til senere på sommeren, når træet er tørret godt ud. En tommelfingerregel er, at udendørs træværk er bedst at male i perioden fra maj til september. Temperaturen skal være mellem 10-25 grader, og det bør helst ikke have regnet i over en uge, når du giver dig i kast med dit udendørs malerarbejde.
Når jorden er varm nok – og om det bliver om 2 eller 4 uger, så sættes kartoflerne, hvis der er udsigt til fortsat lunt vejr. Jordtemperatur skal måles som et døgnsgennemsnit, dvs. en gennemsnit mellem morgen- og eftermiddagstemperatur. Normalt vil man med den metode kunne være sikker på nye kartofler til Grundlovsdag, hvis plasten forbliver over til kartoflerne er kommet op, og derpå overdækkes med fiberdug.
Når man skal købe tomatsorter til drivhuset, er det en god ide at vælge frøposer, hvor der står drivhussort på. Det er vigtigt, at man får »snoretomater«, som fortsætter med at vokse opad hele sæsonen og derved udnytter drivhusets højde. Det er spild af plads at plante busktomater i et drivhus. Drivhussorter har desuden den egenskab, at de bliver ved med at sætte blomster hele sæsonen i modsætning til determinate sorter, hvor sorten blomstrer en kort periode og derpå bruger al sin kraft på at udvikle tomaterne. En sådan type er velegnet til friland og giver tidligt mange frugter.
Man kan købe færdige potteborde i træ, galvaniseret eller plast, eller man kan lave et selv. Du kan finde en model i artiklen Lav dit eget pottebord. Man kan sættte pottebordet på et gammelt havebord i drivhuset. Men man kan også lave et understel hertil, f.eks. med metalbukke, som kan højdejusteres. Man kan selvfølgelig også fint nøjes med en god stor kasse med høje sider. Planterne er ligeglade, bare man behandler dem med omhu.
Planterne i køkkenhave har travlt med at vokse sig store og saftige og har derfor brug for meget vand. Det samme gælder planterne i drivhuset. Her er behovet for vand endda ekstra stort, fordi fordampningen er høj på grund af den højere temperatur. Af den grund kan der være brug for en form for vandingsanlæg i drivhuset. Fx bruger en udvokset akurkplante 3-4 liter vand I døgnet og en tomatplante 2-3 l. Har du drivhus, så sørg for god udluftning på alle varme og solrige dage eller imens du på ferie. 
Sprinkleranlæg og havevander bruges primært til større bede eller til i køkkenhaven. Sivslange bruges primært til hække, men kan fx også bruges ved plantning af træer, under græsset hvis man udlægger rullegræs mv. Drypslange bruges fx rundt ved større buske hvor bladmassen blokerer for sprinkler, på terrassen til vanding af krukker, til større træer der er plantet.
Hvis man er nybegynder ud i forkultivering af planter, så er det en god ide at starte med at så i en købt såjord og senere prikle i en købt priklejord, og her er flere kvaliteter at vælge imellem, de fleste er med spagnum, men der fås også såjord på basis af kokosfibre. Den købte jord har den fordel, at den er ukrudtsfri. Er man ikke dus med kimbladene på ukrudt og kulturplanter, er det rart, at der kun dukker kimplanter op fra det, man sår. Plantejord bør aldrig bruges til at så og prikle i, da den har et alt for højt indhold af bl.a. kvælstof, som kan svide de fine nye rødder.

En sprinkler kobles på haveslangen og sender vandet ud i store cirkulære bevægelser. Sprinklere er nemme at anvende, de er fleksible og kan vande større arealer ad gangen end fx vippevanderen. Den kan indstilles til at sprinkle vand på flere måder, fx i større eller mindre cirkler hele vejen rundt om sig selv (360 grader) eller i "lagkagestykker". Det betyder, at sprinkleren kan stå i udkanten af et bed og kun vande ind i bedet.


En voksen eller nær-udvokset bøgehæk kan du klippe i sæsonen når den først er kommet fint i gang og har foldet bladene helt ud. Typisk i juni og så sidst på sommeren. Du kan også klippe den mere, hvis du ønsker. Jeg klipper min 3-4 gange i løbet af sæsonen – mest af alt fordi jeg så ikke har for store grene. Det betyder at jeg let kan køre de afklippede “fine” grene over med vores alm. plæneklipper (med bioklip), hvor grenene så pulveriseres og dermed slipper jeg for at rive grenene sammen, og samtidig gøder det også plænen.  WIN / WIN 🙂
Du skal ikke male terrassen eller give den olie om foråret, hvor træet er fugtigt efter vinteren. Vent til senere på sommeren, når træet er tørret godt ud. En tommelfingerregel er, at udendørs træværk er bedst at male i perioden fra maj til september. Temperaturen skal være mellem 10-25 grader, og det bør helst ikke have regnet i over en uge, når du giver dig i kast med dit udendørs malerarbejde.

Terry Vending Services Inc. offers popular snack and beverage selections all in one machine. Our company was started to conveniently provide children and adults with great snacking and drinking options that you'd come to expect in high quality vending machines. We are locally owned and operated which means we are readily accessible to service your concerns. Our vending machines are attractive and eco-friendly. We also provide: free maintenance, ADA compliant machines, remote monitoring of inventory, and our machines accept cash, credit, and debit.

 Our mission is to bring a new perspective to the vending business with a tailored offering for our customers. Yes we can even have Coke and Pepsi in the same machine if you want. We started our business with All4U snack and beverage machines because they (and we) offer state of the art equipment with the newest technology, including easy payment options and customer voting for the items they want.We also offer nutritional information right at the point of purchase for every item you purchase. The bottom line is we will do whatever it takes to satisfy our customers because it's our name on our business and we do it All4U!
Grønne bud i hjemmet, office og for nogen plads hvor du behøver til tilbringe din tid . Den græs, der er grønne er nemt den funktion af alle til generere hjem attraktive og smukke alle behov græsplæner eller en haven og planter men den vedligeholdelse af haver er blandt mest afgørende aspekter som vi kan ikke håndtere i tid er hektisk . I'll diskutere fire hints som vil hjælpe alle til opretholde baggård og vil hjælpe alle til opnå den baggård er ønskede . Besøg her : www.gardenworks.dk for detaljer.
Der er helt sikkert noget motiverende i at det slutter igen lige om lidt. Måske virker det bare fordi man så kan se en ende på det, måske fordi det bliver sjovt at se, hvor langt man kan nå på 10 minutter. Eller måske bare fordi det er lettere at holde koncentrationen i kort tid på en opgave, så når man kan holde den på oprydningen i 10 minutter, så er det jo for en gang skyld lykkedes at rydde op i lige så lang tid, som man satte sig det for. ;)
Som udgangspunkt bliver en bøgehæk tæt og flot, hvis den “bare” er ca. 30-40 cm i bredden, så mere end det behøves ikke. I starten er det ikke noget problem at holde den “tynd”, men efterhånden som den får fat og når den fulde højde, så vokser den meget i bredden, så det er vigtigt at få den klippet godt ind sidst på sæsonen, så den er klar igen til forårets nye vækstperiode. Hvis den er blevet så tyk at der nærmere er tale om en beskæring, så skal du vente til foråret (se nedenfor).
YP - The Real Yellow PagesSM - helps you find the right local businesses to meet your specific needs. Search results are sorted by a combination of factors to give you a set of choices in response to your search criteria. These factors are similar to those you might use to determine which business to select from a local Yellow Pages directory, including proximity to where you are searching, expertise in the specific services or products you need, and comprehensive business information to help evaluate a business's suitability for you. “Preferred” listings, or those with featured website buttons, indicate YP advertisers who directly provide information about their businesses to help consumers make more informed buying decisions. YP advertisers receive higher placement in the default ordering of search results and may appear in sponsored listings on the top, side, or bottom of the search results page.
Alunrod (Heuchera?) er virkelig fine røde planter som jeg har ret mange af. Du kan se dem lige bag ved krukkerne med de dobbelte Petunia. Jeg har også nogle limegrønne Heuchera. Det er fantastiske planter, som mange steder er bundplanter under rododendron. Eneste ulempe ved dem er at de vokser sig højere. De seneste år har jeg bare klippet dem ned - eller retter sagt brækket stænglerne af.
- Pipeline system er en række slanger, som du simpelthen graver ned i din have. Nemmest er det, hvis du er ved at anlægge ny have, men det er bestemt heller ikke umuligt, hvis du har en etableret have. Med vores pipeline startsæt er du godt på vej! Systemet gør, at du har flere forskellige udløb fra din centrale vandhane. På den måde skal du ikke have flere hundrede meter af slange at trække rundt i haven – men kan nøjes med en kortere slange, som du tager med dig rundt til de forskellige ’stationer’. En nem og praktisk måde at vande haven på.

Fræs jorden igennem med en havefræser, så den bliver løs, luftig og mere modtagelig for både vand og næringsstoffer. Lider jorden af ”traktose”, er det nødvendigt at grubbe jorden, hvilket betyder at jorden skal luftes helt ned i en dybde på 60-80 cm. Det er heldigvis kun tilfældet, hvis jorden har været udsat for meget tung kørsel gennem længere tid.
×