""

@stjerne og alle andre. Jeg lånte en bog af en veninde, der handler om HVORDAN man får styr på kaos. Alle de der små fif, som andre åbenbart bare ved. Den er fantastisk. Den hedder “udryd dine bunker” og er skrevet af Julie Morgenstern. Den tilbyder en slavisk process, der gør at det er meget nemmere at overskue oprydningen bagefter. Indtil videre har vi fået helt styr på 2 rum herhjemme og det er meget overskueligt at rydde op, fordi det virker logisk på os.
Bede, der ligger i sol mange timer om dagen, kræver mere vand, fordi fordampningen er høj. Problemet er særligt stort, hvis bedet ligger langs husmuren under tagets udhæng, hvor der falder mindre regn. Men lad være med at vande, mens solen står på. Vent til det bliver aften, hvor mindre vand vil gå til spilde ved fordampning. Alternativt kan du vande tidligt om morgenen, før du tager på arbejde.
Though venders initially met the regulations with fear, she said they seem to be coming on board with the new regulations. When meeting with vendors, Taylor makes sure to emphasize that she is not there to make their lives miserable or to shut down their businesses. Rather, she checks for proper paperwork and licensing in order to protect the vendors from outside, unlicensed vendors. While on duty at one of the vending districts last Saturday, Taylor encountered an unlicensed vendor from Bridgeport.
Fjern først alle plantedele fra drivhuset, så planternes fjender ikke har nogen steder at overvintre. Gå dernæst løs på glas og sprosser med sæbevand og knofedt, så også æg og lignende, der kan gemme sig i revner og sprækker bliver fjernet. Luft grundigt ud – også gerne senere på en frostklar dag – så der er så tørt som muligt i drivhuset. De sidste tomater kan eftermodnes indendørs.
Vand er en ressource, som vi bør spare på, hvis vi også gerne vil have rent og velsmagende drikkevand i fremtiden. Desuden er vand blevet dyrere, så det er også godt for pengepungen, hvis du sparer på vandet til havevandingen. En kubikmeter vand kostede i gns. 68,70 kr. i 2017 opgjort ud fra en gennemsnitsfamilie med et forbrug på 81,5 kubikmeter om året (prisen varierer fra vandværk til vandværk), og derfor kan havevanding meget vel gå hen og blive en dyr fornøjelse, hvis du regner den samlede årlige udgift sammen. Prisen på vand kan du finde ved at besøge din kommunes hjemmeside.
Faldne blade er også fremragende til at skabe din egen blade-form, som, når de graves ind i haven om foråret, vil hjælpe rodsystemerne i dine planter. Eller saml dem ind i en kompost eller bladhøje. Læs vores guide til at lave din egen kompost. Hvis du søger at bortskaffe dine blade, skal du tage dem op i haven, afvise sække og lade de binære mænd samle (hvis du er en del af din lokale grønne genanvendelsesordning) eller afhænde på dit lokale tip.
Har du et drivhus eller krukker er vanding ekstra vigtigt, da der i disse tilfælde er skabt kunstige forhold for planterne og de har brug for lidt mere opmærksomhed for at trives optimalt. Til drivhuse og krukker anbefaler vi gerne micro-drip-system startsæt. På den måde er du godt i gang og du kan senere vurdere, om du vil udvide på systemet. Dryp systemet anvendes med en individuel vandslange til hver krukke, hvilket medvirker at alle krukker får en langsom tilførsel af vand, så planterne kan nå at suge til sig. I drivhuset bruger man drypsystemet til at vande planterne og monterer så tågedysser i toppen af drivhuset, så man kan køle planterne af på varme sommerdage.

Prøv en hybridsystem. En $15 hjemmelavet drypvanding system firedoblet afgrøde udbytte for kenyanske landmænd, ifølge Cornell University. Det vandt også en pris fra Verdensbanken og FN. Det kombinerer soaker slanger og en lukkede skovl til at danne en hybridsystem, som du kan nemt bruge til kunstvanding større parceller. Et rør løber fra den forhøjede spand til haven slanger eller rør med porer. Du kan placere slangerne, som skulle give drypvanding.
Kunne du tænke dig at blive "med-blogger" og på den måde få dine ting ud på en allerede etableret platform? Det kunne f.eks. være en gennemgang af et lækkert produkt du har købt, eller en lækker opskrift, som du bare MÅ dele. Det behøver ikke være noget du har opfundet. Det vigtigste er at opskriften er god, og du har billeder af processen. Du får selvfølgelig din egen profil på siden. Send mig en besked ([email protected]), så ser vi på det...
Jeg synes det er en informativ artikel om bøgehækken – og tak for den. Jeg har et spørgsmål til dig. Jeg har en nyplantet bøgehæk og har fået at vide at flis omkring den ikke er godt for rødderne det første år, da flisen afgiver syre som ikke er godt for de små nye rødder. Til gengæld er jeg blevet anbefalet at lægge filt under, så vandet kan trænge igennem og ukrudtet holdes væk, så kan man året efter dække filten til med barkflis. Hvis du ved noget om det, vil du så være rar at skrive til mig. Mvh Bente T. Nielsen

Desuden kan du beskytte planterne mod frost med en fiberdug. Normalt bruger jeg en gennemsigtig pressenning, den første tid – hvor toppene ikke er brudt igennem jorden. En fiberdug er dog åndbar og kan give et bedre resultat. Samtidig kan du have fiberdugen på i længere tid, da planterne kan holde til at stå under dugen, hvis den ikke berører planten direkte.
Du topdresser din græsplæne ved at sprede plænedress (topdressing) jævnt ud over din græsplæne een gang om året. Derved fyldes eventuelle små huller og diverse ujævnheder, og din plæne får en flot og jævn overflade. Du giver typisk din plæne topdressing i april, men du bør ikke være nervøs for at strø dressing på plænen om efteråret. Det bevirker at græsfrøenes evne til at spire forbedres betydeligt, når de får et tyndt lag topdressing.Giver du græsplænen kalk skal det helst gøres om vinteren.
Jeg har læst din spændende indlæg om bearbejdelse af bøgehæk og synes især at ideen med at klippe 3-4 gange om året er interessant! Specielt fordi jeg så er fri for at rive hele l***** sammen en gang om året og spilde 14 plasticsække til formålet. Jeg tror jeg vil prøve konceptet med at klippe lidt og køre over med bioklipperen denne sæson. Og så bliver hækken forhåbentligt også tættere.
En sprinkler kobles på haveslangen og sender vandet ud i store cirkulære bevægelser. Sprinklere er nemme at anvende, de er fleksible og kan vande større arealer ad gangen end fx vippevanderen. Den kan indstilles til at sprinkle vand på flere måder, fx i større eller mindre cirkler hele vejen rundt om sig selv (360 grader) eller i "lagkagestykker". Det betyder, at sprinkleren kan stå i udkanten af et bed og kun vande ind i bedet.
Når jorden er frossset til hver nat, er det svært at få fat i de rodfrugter, som vi længes efter friske forsyninger af. Hvis jorden tør nok op sidst på eftermiddagen, kan man gøre sig håb om at grave en spandfuld op. Jordskokker, skorzonerrod og pastinak har ikke taget skade af frosten, så her er der sikker gevinst. Hvis man er heldig, har nogle af de frostfølsomme rodfrugter som gulerod og persillerod måske også overlevet under snedækket. Selv om den øverste del af roden har fået lidt frost, kan den nederste del fint bruges. Har man lavet en kule med rodfrugter godt dækket med halm, er der måske de fineste rodfrugter dernede – hvis ikke musene har fundet dem.
Lige efter plantningen har de nyplantede planter brug for lige så meget vand, som planter i krukker. I varme og tørre perioder kan det være nødvendigt at vande flere gange om ugen. Derfor er det bedst at plante sidst på efteråret eller tidligt om foråret, hvor jorden er fugtig, og planten kan nå at få gang I udviklingen af et godt rodnet, inden den tørre og varme sommerperiode. Et nyplantet træ på et par meter kan sagtens sluge 5-10 l I døgnet. 
 Our mission is to bring a new perspective to the vending business with a tailored offering for our customers. Yes we can even have Coke and Pepsi in the same machine if you want. We started our business with All4U snack and beverage machines because they (and we) offer state of the art equipment with the newest technology, including easy payment options and customer voting for the items they want.We also offer nutritional information right at the point of purchase for every item you purchase. The bottom line is we will do whatever it takes to satisfy our customers because it's our name on our business and we do it All4U!
Når vejret omsider bliver så lunt, at du kan klippe stauder ned, er det en god idé at lade de afklippede plantedele ligge på jorden mellem stauderne. Du kan evt. klippe dem i mindre stykker, så det ikke ser så rodet ud. De afklippede plantedele bliver efterhånden til kompost, som forbedrer jorden og giver næring til planterne. Samtidig holder jorden bedre på vandet, når den ikke er helt bar. Stauderne vil snart vokse til, så de dækker afklippet.
Det flerårige ukrudt som skvalderkål, kvikgræs og brændenælder er hurtigt ude af starthullerne om foråret og begynder at vokse allerede i februar, hvis jorden ikke er frossen. Jo tidligere du kommer i gang, jo lettere er ukrudtet at bekæmpe. I foråret har du også den fordel, at blomster og andre planter i bedene endnu er små, så ukrudtsplanterne er lette at få øje på.

2) Vinden. Her ville jeg også overveje at plante den i 2 lag fra starten, så den bliver mere tæt. Vinden kan være lidt hård ved hækken de første år, men hvis planten “overlever” en sæson så skal den nok komme – det tager bare lidt længere tid på udsatte områder. Hvis I vælger at plante i 150cm, så springer i jo nogle år over, så det lyder som en fornuftig plan… Man kan jo let skifte de planter der går ud.

Når vejret omsider bliver så lunt, at du kan klippe stauder ned, er det en god idé at lade de afklippede plantedele ligge på jorden mellem stauderne. Du kan evt. klippe dem i mindre stykker, så det ikke ser så rodet ud. De afklippede plantedele bliver efterhånden til kompost, som forbedrer jorden og giver næring til planterne. Samtidig holder jorden bedre på vandet, når den ikke er helt bar. Stauderne vil snart vokse til, så de dækker afklippet.

Havearbejde tjenester isn't en simpel job men til oprette egen have tiltalende og forfriskende. En skal arbejde på ovennævnte fire tips . Din egen tid er nødvendig for din haven . Din energi vil blive udnyttet af dig i befrugtende når du afsætte tid . Skæring, vanding og meget længere og i par uger youll modtage konsekvenser af det . Du vil se din baggård er mere tiltalende og frisk .
Herunder kan du beregne pris på en træterrasse. Hvis forudsætningerne er rigtige, kan du roligt regne med prisen. Mål arealet hvor terrassen skal være, anfør antallet af m2, vælg træsort, eller komposit type, og se prisen med det samme! Prisen i beregneren er baseret på en enkel kvadratisk terrasse i niveau, uden trapper, særlige læggemønstre eller lignende. Kontakt os for et tilbud, hvis dine terrasseønsker ikke matcher nedenstående. Vi kommer gerne forbi, gennemgår projektet sammen med dig, giver gode råd og måler op. OBS! Vi laver også komplette haveanlæg. Beregn pris på: Fliselægning til indkørsel, sti og terrasse, Opbygning af Støttemur, Anlæg af Græsplæne og Plantning af hæk.
×